Seger har utvecklat och stickat tekniska kvalitetsstrumpor sedan 1947. Det handlar om att fokusera på alla små detaljer. För alla aktiviteter, för alla fötter.

Tillsammans med några av Sveriges mest framstående
atleter har vi funktionstestat våra strumpor och uppfunnit nya tekniker och material som har tagit oss till den absoluta världstoppen när det gäller innovation, funktion och komfort.

Alla våra strumpor är utformade för att du och dina fötter ska må bra och prestera optimalt med maximal fukttransport, avancerade funktionsstickningar och högteknologiska material. I vårt kompressionslabb hårdtestar och förfinar vi framtidens produkter för vardagen, löpspåret, skidbacken, vandringsleden, sporthallen – ja till och med för havet.

Vi tänker inte bara på dina fötter, utan också vart du sätter ner dem. Alla strumpor i vår Seger Sensekollektion stickas i vår fabrik i Röshult som drivs av 100% vindkraft. Genom att tillverka strumpor som håller mil efter mil, använda 100% återvunnen polyamid och välja material som tål att tvättas om och om igen, gör vi allt vi kan för att lämna så små fotavtryck som möjligt efter oss.

Här guidar vi dig genom vårt sortiment för att du ska hitta den strumpa som passar dig och din aktivitet allra bäst.

LÖPNING

 

Löpning nöter på dina fötter, strumpor och skor. Därför är det viktigt att du har en strumpa med förstärkta partier som absorberar stötar och minskar slitage när du springer. Vårt breda sortiment av löparstrumpor garanterar att det finns något som passar oavsett om du springer långt och mycket, eller kort och lite.

 

Gemensamt för alla våra löparstrumpor är att de har högsta komfort, maximal fukttransport och släta sömmar som minimerar risken för skav. Friction relief är ett unikt, slitstarkt och snabbtorkande material som motverkar friktion mellan strumpa och fot.

 

Våra strumpor av Dri-release är mjuka mot huden och ger en torr och luktfri strumpa, medan kompressionsstrumporna är stickade för att med hjälp av ökat tryck ge dig piggare muskler och mindre träningsvärk.

 

Ta en extra titt på vår löparstrumpa Running Mid Wool av EXP Merinoull och återvunnen och nedbrytningsbar polyester. Förmodligen marknadens mest miljövänliga strumpa, och en del av vårt Seger Sense Purekoncept som stickas i Sverige, med hjälp av ren vindkraft. Minimala avtryck som ger maximal prestation.

TRAIL RUNNING

 

När du springer på ojämnt och kuperat underlag ska dina strumpor sitta riktigt tight på foten. Vår trailrunning strumpa är tillverkad med Dri Release; ett slitstarkt och snabbtorkande material.


Den har sömlös konstruktion för att eliminera tryck, har ett inbyggt stöd för att minimera vristskador och ett extra stöd för hälen så att sockan sitter ordentligt på plats när du springer över stock och sten.

SWIMRUN

 

Swimrun ställer stora krav på dina strumpor. De ska suga minimalt med vatten, inte expandera i vått tillstånd och dessutom sitta riktigt bra oavsett om du simmar eller springer. Vår högteknologiska, strukturstickade kompressionsstrumpa är snabbtorkande och slitstark – och populär hos många utövare. Med sin höga komfort, sömlösa konstruktion, optimala ventilation och graderade kompression ger den ett skönt stöd under längre löpsträckor.
Strumpan skyddar dessutom benen i terrängen och fötterna från småsten, musslor och havstulpaner när du går i och ur vattnet.

VANDRING

 

Vilka strumpor du väljer för din vandring beror till stor del på vilken typ av skor eller kängor du använder. En kraftigare känga kräver kraftigare strumpor, ibland dubbla för absolut bästa komfort när du ska vandra långt och länge.

 

Vi har trekkingstrumpor för alla skor och fötter, stickade i en blandning av funktionsmaterial och EXP Merinoull för att ge en oslagbar komfort med extremt hög värmeisolering. Ullen värmer då det är kallt – även i fuktigt tillstånd – och andas när det är varmt. Kreatinet gör ullen naturligt antibakteriell vilket motverkar dålig lukt.

 

Flera av våra strumpor är i helfrotté med ribskaft för bästa isolering och riktigt skön passform. Den sömlösa konstruktionen med förstärka hälar och tår minimerar risken för skav och blåsor, och maximerar strumpans livslängd.

ALPIN SKIDÅKNING

 

Under åren har vi tagit hjälp av storheter som Anja Pärsson, Jens Byggmark och Frida Hansdotter för att i nära samarbete hårdtesta och utveckla våra kollektioner av alpinstrumpor. Bara det bästa är gott nog, oavsett om du spenderar timmar eller veckor på berget.

 

Idag stickas alla våra högkvalitativa sockor i en mix av snabbtorkande funktionsmaterial och EXP Merinoull för en oslagbar komfort och torr känsla närmast huden.

 

Merinofårets ull är extra fin och krusig vilket ger en exceptionellt hög värmeisolering; den värmer då det är kallt och andas när det är varmt. Kreatinet i ullen gör den naturligt antibakteriell så att du slipper dålig lukt från dina strumpor.

 

Våra sockor med graderad kompression ökar blodcirkulationen och passar särskilt bra för dig med tightare pjäxor som är ute efter mycket känsla i åkningen. Samtliga strumpor har resår runt hålfot och vrist för bästa passform – hela dagen.

LÄNGDSKIDÅKNING

 

När du åker längdskidor blir dina fötterna varma, trots kyliga förhållanden. Med en kombination av funktionsmaterial och EXP Merinoull ger våra tekniska kvalitetsstrumpor anpassade för längdskidåkning en oslagbar komfort med extremt hög värmeisolering. Ullen värmer då det är kallt – även i fuktigt tillstånd – och andas när det är varmt. Kreatinet gör ullen naturligt antibakteriell vilket motverkar dålig lukt.

 

Strumpan har resår runt hålfoten för att sitta på plats och är extra tunn på ovansidan av vristen för att inte vara bulkig mot plösen. Sömmarna är släta för att minimera skav och hälen förstärkt för komfort och hållbarhet.

Vår strumpa med högt skaft har graderad kompression vilket ger ökad blodcirkulation i dina ben och skyddar smalbenen när pjäxan är låg.

Våra längdskidåkningsstrumpor passar till alla aktiviteter som utövas i kyligare väder, och är särskilt omtyckta av åkare som föredrar en kraftigare strumpa.

 

 

Som kuriosa kan vi nämna att vår första längdskidstrumpa utvecklad tillsammans med professionella åkare, går så långt tillbaks som till Sixten Jernbergs tid. Hans krav var att strumpan skulle vara så lång att den gick över knät, eftersom man på den tiden åkte i knickers, som slutade strax ovanför knät.

 

En annan legendar som hjälpt oss att utveckla våra längdstrumpor är Thomas Wassberg. Han bodde då och då hemma hos familjen Segerqvist och testade strumporna på längdspåret bakom fabriken, medan den samlade svenska pressen stod utanför dörren för att försöka få intervjuer.

KOMPRESSIONSSTRUMPOR FÖR RESOR OCH STILLASITTANDE

 

När man sitter still längre tid, vid till exempelvis resor med flyg, tåg, bil eller buss, så blir cirkulationen i benen lidande. Det är en god idé att hjälpa kroppen lite på vägen, för att undvika svullna fötter och ben, och i värasta fall proppar. Vi har flera modeller med lättare kompression som lämpar sig väl att packa ned i väskan nästa gång du skall ut och resa.

Läs.jpgMaterial.jpg