ATT STICKA FUNKTIONSPLAGG handlar om lika delar
tradition, hantverkskunskap och innovation. Att ligga i framkant då det gäller stickteknologi, och kunskap om olika material och dess egenskaper är oerhört viktigt.

Men utan lång och gedigen kunskap i stickandets ädla konst, kan man heller inte utnyttja materialens unika egenskaper på rätt sätt. Här hittar du mera fakta och egenskaper hos de material vi stickar våra strumpor och mössor av.

RecoNylon.jpg

RECO NYLON

Polyamidtråden Reco Nylon är ett av de mest miljövänliga alternativen till klassiskt garn. Reco Nylon består av 100% återvunnet polyamid material, gjort av avfall från textilindustrin. Tillverkningen av Reco Nylon minskar många olika saker. Bland annat användandet av resurser som vatten, kemikalier och energi, med i snitt 89% jämfört med tillverkning av vanlig polyamid. Komforten på strumpor stickade med Reco Nylon är hög, liksom slitstyrkan.

Merino.jpg

MERINOULL


Merinofårets ull är extra fin och krusig. Dess unika struktur ger
exceptionellt hög värmeisolering. Merinoull värmer då det är kallt och andas när det är varmt, vilket ger en jämn kroppstemperatur. Ullen har bra fukttransporterande förmåga vilket ger en torr och skön känsla närmast huden. Till skillnad från andra material värmer merinoull även när den är fuktig. Kreatinet i ullen gör den naturligt antibakteriell och gör att du slipper dålig lukt från dina strumpor.

EXP.jpg

EXP 4.0 ULL


innebär att ullen specialbehandlats med en unik metod som inne-
håller noll kemikalier i form av klor och man använder 50% mindre vatten än vid gamla typer av behandling och färgning för att få ullen maskintvättbar och torkumlingsbar. EXP 4.0 är den första ullbehandling som svarar upp till de högt ställda kraven för ”Bluesign®”, ”Global Organic Textile (G.O.T.S)” och Öko-Tex-standarden.

friction-relief.jpg

FRICTION RELIEF


Ett unikt, slitstarkt material med många goda egenskaper.
• Lägsta friktion jämfört med andra fibrer och fasta material.
• Står emot slitage och noppning mycket bra
• Står emot kemikalier bra och kan tvättas om och om igen.
• Absorberar inte och torkar snabbt, vilket ger minimal friktion.
• Oljeavstötande och lätt att hålla rent.
• Flamsäkert (LOI på 95 %). Används i brandskyddsplagg.
• UV-resistent. Vi ger 20 års garanti på materialets ytstruktur.
• Utmärkt färgfasthet.
• Motstår biologisk påväxt.
• Antibakteriellt garn.
• Krymper inte av tvättning, torktumling, kokning eller ångning.

Dri_Release_logo.jpg

DRI-RELEASE®

Ett konstfibermaterial med bomullskänsla. Dri-release® ger en skön, torr och luktfri strumpa. Gjort av ett patenterat konstfibergarn, med spår av naturfibrer, kombinerar Dri-release® de bästa egenskaperna av dem båda. Det stöter bort fukt samt är mjukt mot huden. Behandlat med Freshguard® som motverkar dålig lukt.

Gore.jpg

GORE-TEX INFINIUM™


är ett lätt och mycket tunt membran som skyddar mot vinden samtidigt som det ger en mycket god ventilation. Membranets mikroporer stänger ute den kalla vinden medan fukt och överskottsvärme tillåts passera från insidan, vilket ger ett torrt, varmt och behagligt mikroklimat.

Piumafil_logo_1.jpg

PIUMAFIL®

är en blandning av finare handplockad bomull och naturligt växande Kapok. Kombinationen ger en känsla av unik lätthet och en anmärkningsvärd mild samt silkeslen produkt som transporterar fukten bort från huden.

Bamlama.jpg

BAMLANA


är ett ekologiskt material tillverkat av bambufibrer och
mulesingfri merinoull. Det är ett hundraprocentigt naturmaterial som ger utmärkt fukttransport, ventilation och värmereglering. Bamlana är dessutom luktresistent, lätt, mjukt och mycket bekvämt mot huden.
Öko-Tex märkt.

Komp.jpg

KOMPRESSIONSSTRUMPOR är stickade för att ge ökat tryck på vävnaderna som i sin tur gör att det blir ett snabbare blodflöde från musklerna tillbaks till hjärtat under både aktivitet och vila. Kompressionen kan även rensa vävnaderna på slaggprodukter, vilket bidrar till snabbare återhämtning efter träning eller tävling. Det ger dig piggare muskler och mindre träningsvärk. Seger har investerat i ett eget kompressionslabb för att utveckla och förfina funktionen på alla kompressionsstrumpor.