Material

 

    
       
       
       
       

 

 

 

 

 

 

 

 

EXP 4.0 MERINO REWOOLUTION

Merinoull - kanske världens bästa material?

Vi kan aldrig sluta prata om Merinoull. Ett rent naturmaterial som reglerar kroppstemperaturen, både i torrt och vått tillstånd. Den är naturligt smutsavvisande och helt luktfri till skillnad från konstgjorda material. Ull är dessutom naturligt allergifritt. Ett unikt material som nu blivit ännu bättre.

Med hjälp av modern teknik – EXP 4.0 specialbehandlas ullen med en unik metod som innehåller mindre kemikalier (klor) och använder upp till 50% mindre vatten än vid gamla typer av behandling för att få ullen maskintvättbar och torktumlingsbar. EXP 4.0 är den första ullbehandling som svarar upp till de högt ställda kraven för “Bluesign®“, “Global Organic Textile (G.O.T.S)“ och Öko-Tex-standarden.

Självklart väljer vi på Seger att sticka våra Sense och EveryDay Socks i EXP 4.0 behandlad ull. Mindre påverkan på vår miljö och en bättre, mer funktionell och lättskött produkt i slutändan är resultatet.

 

FRICTION RELIEF

De många fördelarna med FRICTION RELIEF: 

 • Lägsta friktion jämfört med andra fibrer och fasta material.

 • Står emot slitage och noppning till och med jämfört med polyamid.

 • Står emot kemikalier bra och kan därför tvättas om och om igen.

 • Drar inte åt sig vatten torkar snabbt vilket sörjer för låg friktion.

 • Stöter bort olja – enkelt att hålla rent.
 • Flamsäkert (LOI på 95%). Används till brandmäns kläder och strumpor.
 • UV-resistent. Vi ger 20 års garanti på materialets ytstruktur.

 • Utmärkt färgfasthet.

 • Motstår biologisk påväxt.
 • Antibakteriellt garn.
 • Krymper inte av tvättning, torktumling, kokning, ångning.

 

DRI-RELEASE®

Dri-release är ett unikt material med bomullskänsla, upplevelsen är bekväm, torr och luktfri. Gjort av ett patenterat garn, med spår av naturfibrer, kombinerar Dri-release de bästa egenskaperna av dem båda - stöter bort fukt och är mjuk mot huden. Behandlat med Freshguard® som motverkar dålig lukt.

 

COOLMAX®

COOLMAX® ser till att hålla dina fötter torra och fräscha hela matchen eller loppet. Ett material som andas och transporterar bort fukten från dina fötter.

 

BAMLANA

Bamlana är ett nytt ekologiskt material tillverkat av bambufibrer och mulesingfri merinoull. Det är ett hundraprocentigt naturmaterial som ger utmärkt fukttransport, ventilation och värmereglering. Bamlana är dessutom luktresistent, lätt, mjukt och mycket bekvämt mot huden. Öko-Tex märkt.

 

POLARTEC® RECYCLED

Polartec® Recycled är ett högfunktionellt fleecematerial med mycket hög andningskapacitet. Huvudet hålls torrt och svalt även vid maxprestation, samtidigt som materialet isolerar och värmer, när det är kallt.

4-vägs stretch ger smidighet och en perfekt passform. Mössorna med Polartec® Recycled är därför idealiska för sport på alla nivåer.

Polartec® Recycled innehåller minst 50 % återvunnet material, vilket sparar naturresurser och energi och leder till minskade C02-utsläpp.

 

WINDSTOPPER®

WINDSTOPPER® är ett lätt och mycket tunt membran som skyddar mot vinden samtidigt som det ger en mycket god ventilation. Membranets mikroporer stänger ute den kalla vinden medan fukt och överskottsvärme tillåts passera från insidan, vilket ger ett torrt, varmt och behagligt mikroklimat.

 

PIUMAFIL®

PIUMAFIL® är en blandning av finare handplockad bomull och naturligt växande Kapok. Kombinationen ger en känsla av unik lätthet och en anmärkningsvärd mild samt silkeslen produkt som transporterar fukten bort från huden.